Usi de garaj sectionale

Uşile de garaj tip rulou

Specific acestui tip de uşă de garaj este sistemul de lamele din care este alcătuită foaia de uşă, sistem ce permite strângerea acesteia prin rulare în spaţiul din partea superioară. Folosirea acestui model de uşă este un câştig din punct de vedere al utilizării spaţiului interior al garajului. Compactă si rezistentă la intemperii această uşă poate fi montată şi pe partea exterioară a intării în garaj şi poate primi chiar şi alte destinaţii de utilizare cum ar fi: poartă de intrare în curte, rulou de protecţie pentru ferestre mari sau vitrine sau ca sistem desparţitor pentru orice tip de spaţiu interior.

Usa de garaj tip rulou

Uşa de garaj tip rulou, spre deosebire de alte tipuri de uşă de garaj, nu include în mecanismul de acţionare niciun sistem de contrabalansare a greutăţii. Această “lipsă” este compensată prin greutatea redusă a materialului din care este confecţionată, şi anume, aluminiu. Motorul de acţionare, instalat în interiorul axului pe care se strâng lamelele, ridică si coboară întreaga greutate a uşii in timpul funcţionării şi din acest motiv acesta este un motor de putere mai mare comparativ cu acţionările uşilor de garaj secţionale, basculante sau rabatabile. Dezavantajul acestei soluţii tehnice este frecvenţa redusă de utilizare, aproximativ 4 minute consecutive, datorată supraincălzirii motorului.

În varianta industrială a uşii de garaj tip rulou acţionarea electrică este instalată tot pe axul de strângere a lamelelor dar exterior acestuia, in latarală, şi este dimensionat in funcţie de mărimea uşii iar lamelele sunt fie tot din aluminiu dar mai mari fie din tablă de oţel.

Etichete: , ,

SOLICITA INFORMATII (pentru calculatii de pret va rugam sa folositi formularul de CONTACT)

Categorie: Uncategorized