Usi de garaj sectionale

Proiectarea dimensiunilor optime pentru usa de garaj

Pentru ca este o usa deosebita in comparatie cu usile de acces pietonale sau ferestrele pe care le instalam intr-o casa, usa de garaj are nevoie de anumite spatii tehnice de instalare.

In primul rand usa de garaj sectionala se instalaeaza in marea majoritate a sitatiilor la fata interioara a golului de intrare si nu intre glafuri, cum este cazul la montajul tamplariei. Astfel, gabaritul exterior al intregului sistem al usii de garaj este mai mare decat golul de intrare pe care il acopera si de aceea va avea nevoie de spatiu liber suplimentar in interiorul garajului. Pentru a va putea aprecia acoperitor spatiul de care o usa de garaj are nevoie in interiorul garajului puteti calcula cate 150 mm pe fiecare parte laterala, 350 mm in partea superiora („pe grinda”) si 1000 mm suplimentari in partea din spate. Daca sunteti inca in faza de proiectare a garajului este bine sa luati in calcul aceste cifre pentru stabilirea cotelor constructiei. Daca aveti deja ridicata constructia dar aceste cote nu au fost pastrate nu insemna ca trebuie sa renuntati la montarea unei usi de garaj deoarece exista diferite solutii tehnice, cum ar fi o usa de garaj tip rulou.

Latimea golului de intrare si deci si al usii de garaj trebuie calculata in primul rand in functie de numarul de masini – garaj simplu sau dublu – dar si in functie de posibilitatea de acces. Astfel, daca intrarea in garaj se face din lateral, latimea golului de intrare trebuie sa fie mai mare iar daca aveti dubii privind spatiul necesar pentru manevra de intrare este bine sa faceti o simulare cu tipul de masina pe care il veti folosi. In practica, nu putine sunt situatiile cand utilizatorii fac compromisuri mari in utlizarea garajului deoarece nu au calculat corect spatiile necesare.

Deoarece usa de garaj se monteaza la fata interioara a golului de intrare adancimea utila a garajului trebuie calculata de la cota de pozitionare a usii. Pentru o utilizare cat mai facila trebuie adaugat la adancimea totala si spatiul necesar pentru deschiderea portbagajul si accesul al acesta.

Recomandarea generala ramane ca atunci cand proiectati un garaj sau o usa de garaj sa solicitati intotdeauna opinia unui specialist in usi de garaj care va poate oferi cea mai buna solutie tehnica in fucntie de necesitatile de utilizare dar si de bugetul alocat.

Etichete: ,

7 Comentarii to “Proiectarea dimensiunilor optime pentru usa de garaj”

 1. PETRIC SERGIU Says:

  Buna ziua. Am un gol al usii de garaj de 2500 latime si 2300 inaltime raspectand celelalte cote interioare de 300 lateral interior si 300 grosimea buiandrugului. As dori sa-mi faceti un calcul pt o usa sectionala fara automatizare de culoare cat de inchisa pt ca acoperisul este culoare antracit(aproape negru). va multumesc!

 2. florin muntean Says:

  va rog sa-mi faceti un calcul pt usa de garaj cu actionare electrica inaltime H=268 cm si latime 350,as opta pt acest tip de usa;file:///C:/Documents%20and%20Settings/golf6/Desktop/thumbs_usa-de-garaj-bene-fit.jpg .va multumesc

 3. popescu Says:

  Bună ziua , doresc o ofertă pentru o usă de garaj pe maro latime4000 inaltime2650 eventual mai multe modele. Vă mulţumesc cu stimă Popescu

 4. radulescu liviu-julien Says:

  buna ziua
  am construit un garaj de 4 m latime si 6m adancime
  ce fel de usa de garaj sa montez?
  la partea din fata (unde montez usa }ce dimensiuni sa las in stanga ,in dreapta si deasupra usii??
  as vrea sa fac zidaria si nu vreau sa gresesc ,ca apoi sa nu mai pot pune o use ca lumea
  va multumesc

 5. Admin Says:

  Bună ziua,

  Ca să vă răspund pe scurt: vă recomand ușă de garaj secțională, lăsați minim 150 de mm în stânga și dreapta și 300 mm în partea de sus.
  Sunt niște valori generale dar, ca să nu aveți nicio problemă, vă recomand o discuție cu un consulatnt pentru a stabili în primul rând tipul de ușă dorit în funcție de nevoia de utlizare și apoi cotele de gabarit pentru instalare.

 6. Gabriel Says:

  Buna ziua sunt interesat de 2 usi de garaj cu dimensiunile de 3000 mm latime cu 2400 mm inaltime pe culoare alba automatizate.

 7. Sovaiala Mihai Says:

  Oferta 2 usi 2900latimecu 2200 inaltime.Ms

SOLICITA INFORMATII (pentru calculatii de pret va rugam sa folositi formularul de CONTACT)

Categorie: Sisteme actionare