Usi de garaj sectionale

Izolaţia termică a uşilor de garaj

De multe ori, atunci când se proiectează o casă cu garaj sau un garaj separat, se consideră că spaţiul respectiv, destinat maşinilor şi nu oamenilor, nu necesită încălzire pentru că “nu este locuit”. Ceea ce nu se ia în considerare în acest calcul este că spaţiul garajului nu trebuie să păstreze nici pe departe aceleaşi temperaturi ca spaţiul de locuit propriu-zis. Astfel, dacă în timpul iernii temperatura exterioară este de cele mai multe ori sub temperatura de îngheţ, în garaj sunt suficiente 4-5 grade Celsius pentru a porni confortabil la drum. Dacă la această “stratagemă” este adaugată o izolaţie corespunzătoare putem lua în calcul că dimensionarea sistemului de încălzire pentru suprafaţa unui garaj dublu de 30 mp ar putea fi de fapt pentru o cameră de 8-10mp.

Coeficentul de transfer termic, exprimat ca formulă W/mp*K, reprezintă cantitatea de energie calorică transferată printr-un material, pe o suprafaţă de 1 mp, la diferenţe de temperatură de 1 grad K.

Coeficientul termic al peretelui din cărămidă plină, fără termoizolaţie este de 0,8W/mp*K.

Coeficientul unui perete din cărămidă cu izolaţie din polistiren de 5cm grosime este 0,55W/mp*K

Un geam normal are coeficientul de transfer termic 5.4 W/mpK , geamul termopan are un coeficient de transfer termic de 2.8W /mpK iar geamul Low E are coeficientul de 1.4 W/mpK

Panourile termoizolante de 40mm grosime pentru uşa de garaj secţională au un coeficient termic de transfer de 0,5W/mp*K iar o uşa de garaj instalată, datorită pierderilor suplimentare de la îmbinări, are o valoare de aproximativ 1,0W/mp*K.

Panourile termoizolante de 20mm grosime pentru uşa de garaj secţională au un coeficient de 1W/mp*K iar o uşa instalată aproximativ 1,8W/mp*K.

Uşile de garaj neizolate, dintr-o singură foaie de tablă, au un coeficient de transfer termic de 6,0W/mp*K iar uşa instalată 6,4W/mp*K.

Uşile de garaj tip rulou, având lamele termoizolante cu grosimea de maxim 15mm oferă o izolaţie termică pe uşă instalată de aproximativ 2,2W/mp*K.

Concluzia ar fi că întotdeauna când alegeţi să încălziţi un garaj trebuie să alegeţi şi o uşa de garaj izolată, rămâne opţiunea dvs să vă decideţi dacă consumul de energie necesar încălzirii garajului merită confortul oferit.

Etichete: ,

SOLICITA INFORMATII (pentru calculatii de pret va rugam sa folositi formularul de CONTACT)

Categorie: Izolatie