Usi de garaj sectionale

Momentul oportun pentru instalarea usii de garaj

Pentru ca o cladire sa fie reusita in ansamblu este foarte important ca toate etapele de constructie sa fie respectate. In practica se intampla, nu de putine ori, ca diferite lucrari executate bine sa fie in final nereusite pentru ca nu se respecta momentul corect de punere in manopera.

De la aceasta regula nu face exceptie nici usa de garaj. Desi in opinia multor beneficiari usa de garaj se monteaza odata cu tamplaria, practic „la inchiderea constructiei”, in realitate nu este asa. Tamplarie se monteaza in marea majoritate a situatiilor inainte de executia tencuielilor deoarece se doreste etanseizarea glafurilor pe profilul de tamplarie. In cazul usii de garaj insa, aceasta este proiectata pentru a fi fixata pe suprafata tencuita a peretilor precum si pe sapa finisata. Sistemul de chedere laterale si superioare precum si cel inferior de pe panoul usii asigura etanseitatea cu atat mai bine cu cat structura garajului este mai bine finisata.

In cazul in care instalarea usii se face mai devreme, inainte de executia finisajului peretilor (glet), turnarea sapei si finisajul acesteia (inclusiv gresie), exista riscul unei functionari necorespunzatoare: role si sine incarcate cu materiale de zidarie si praf, etanseitate necorespunzatoare superioara si inferioara datorita diferentei de inaltime intre spatiu si usa, zgarieturi,  lovituri sau mizerie pe fata de usa datorita conditiilor de utilizare pe santier.

Pentru ca usa de garaj sa fie cat mai bine instalata si pentru o functionare cat mai indelungata se recomanda urmatoarele etape:

1. In faza de proiectare: stabilirea impreuna cu inginerul constructor sau arhitectul a dimenisunilor utile ale garajului si golului de intrare (spatiu util interior, latimea si inaltimea utile ale golului de intrare luand in calcul usa de garaj), a tipului de usa de garaj dorita (sectionala, tip rulou, rabatabila) si a sistemului de actionare (manual sau electrica)

2. In faza de constructie: in momentul in care golul de zidarie a fost creat se recomanda solicitarea la lucrare a unui specialist in usi de garaj. Acum se stabilesc tipul de usa dorit, posibiliatile practice de instalare, eventualele ajustari ale zidariei precum si traseul electric necesar in cazul actionarii electrice.

3. In faza de finisaj: atunci cand spatiul garajului este finisat se poate lansa comanda pentru usa de garaj. Masuratorile finale de executie trebuie facute tot de catre un specilist tehnic.

4. Instalarea.

Etichete: ,

2 Comentarii to “Momentul oportun pentru instalarea usii de garaj”

 1. Rusu Dan Says:

  Buna ziua.
  Construiesc zidurile la garaj si asi vrea sa stiu cat sa las golul pentru o usa de garaj culisanta din segmenti cu telecomanda pentru un autoturism obisnuit ca marime.
  De asemenea doresc si un pret aproximativ.
  Multumesc.

 2. Admin Says:

  Golul de intrare pe care doriti sa il stabiliti depinde in primul rand de dimensiunea masinii, apoi de posibilitatea de acces si parcare (daca intrarea nu se face „pe drept” ci din laterala este bine sa simulati o parcare in conditiile respective) si nu in ultimul rand de abilitatile soferului.
  Usile de garaj sectionale se pot executa pe orice dimensiune. Pentru un pret cat mai bun puteti merge pe 2500 latime cu 2000 inaltime daca, revin, este in regula din punct de vedere al parcarii.
  Luati in calcul in interiorul garajului spatiul suplimentar necesar pentru montaj 150mm in fiecare laterala si 300 mm superior.

SOLICITA INFORMATII (pentru calculatii de pret va rugam sa folositi formularul de CONTACT)

Categorie: Instalare