Usi de garaj sectionale

Ușa de garaj secțională sau ușa de garaj tip rulou?

Cele mai utilizate tipuri de uși de garaj sunt cele secționale și cele tip rulou. Deși ambele oferă aceleași principale funcții, sunt izolate termic și pot fi acționate din telecomandă, totuși, cele două soluții tehnice sunt destul de diferite, cu avantaje și dezavantaje pentru fiecare model.

Avantaje pentru ușa de garaj secșională

1. Izolare termică superioară. Grosimea standard pentru panoul de ușa de garaj secțională este de 40 mm (sau 20 mm în cazul unor soluții mai ieftine) în timp de pentru ușa de garaj tip rulou este de 18 mm, ceea ce, printr-o comparație simplă, înseamnă pierderi de caldură la jumătate.

2. Fiabilitate mai mare. Deoarece folosește role cu rulmenți și balamale la îmbinarea panourilor, ușa de garaj secțională are o utilizare fără uzură mare, spre deosebire de ușa de garaj tip rulou a cărei acționare se face prin înfășurare și desfășurare.

3. Utilizare exclusiv manuală. Datorită sistemului cu arcuri de torsiune pentru contrabalansarea greutății, ușa de garaj secțională, deși mai grea decît o ușă tip rulou, poate fi ridicată si coborîtă cu ușurință. La ușa de garaj tip rulou însă, acționare manuală se face cu manivela doar în cazurile de urgență deoarece sistemul de ridicare cu manivela este incomod și nu rezistă la utilizare zilnică.

4. Rezistență mecanică antiefracție. Deoarece panourile ușilor de garaj secționale sunt confecționate din oțel iar fixarea lor pe șinele de culisare se face cu balamale și role tot din otel, acestea sunt mai rezistente decît ușile tip rulou ce sunt confecționate din aluminiu

Avantaje pentru usa de garaj tip rulou

1. Montaj mai facil. Deoarece se înrulează la deschidere chiar deasuprea golului de trecere, ușa de garaj tip rulou ocupă un spațiu mai mic în interiorul garajului, spre deosebire de ușa secționlă care se dechide în întregime în interiorul garajului. În plus, datoriă casetei de strîngere din aluminiu etanșe acest model de ușă poate fi montat chiar și la exterior, o soluție excelentă în situația garajelor scunde sau mai puțin adînci.

2. Fabricate din aluminiu. Spre deosebire de ușile de garaj secționale ale căror panouri sunt confecționate din oțel, ușile tip rulou sunt fabricate din aluminiu, un material care nu ruginește și iși poate păstra calitățile mult peste durata de viață normală a unei uși de garaj.

8 Comentarii to “Ușa de garaj secțională sau ușa de garaj tip rulou?”

 1. state orlando Says:

  as dori o usa culisanta tip rulou actionata electric ,dimensiunea fiind 240 latimea 210 inaltimea

 2. sandu Says:

  as dori o usa de garaj tip rulou, cu suprafata vitrata sus, la dimensiunile de L= 3100 mm si H=2100 mm, boiandrug 300 mm

 3. ivanescu ion Says:

  Doresc o usa care sa se incadreze in golul de 4000×2600 mm, culoare cires sau stejar auriu , cu actionare electrica (telecomanda) .
  Va rog sa determinati pretul pentru varianta sectionala precum si pentru tip rulou .
  Alte detalii le putem discuta la telefon .
  Cu stima ,
  Ion Ivanescu Admin edit FARA DATE PERSONALE, PENTRU CERERI DE OFERTA UTILIZATI FORMULARUL DE CONTACT

 4. IORDACHE CIPRIAN Says:

  PENTRU UN AUTOSERVCE AS DORI SI EU O OFERTA PRET 3000/3000mm CULOARE MARO

 5. antonie iulian Says:

  Buna seara!
  Rog pret pentru usa rulou cu deschiderea = 2,70m si H = 2,20m.
  Multumesc!

 6. Admin Says:

  Bună ziua,

  Pentru calculații de preț vă rugăm să folosiți formularul de contact sau calculatorul de preț

 7. VASILE RUS Says:

  As dori un pret pentru o usa de garaj cu dimensiunu 3000*2200. Multumesc.

 8. Burz Alesandru Says:

  Usa garaj sectionala 3000×1950 stejar auriu

SOLICITA INFORMATII (pentru calculatii de pret va rugam sa folositi formularul de CONTACT)

Categorie: Design