Usi de garaj sectionale

Uşa de garaj rezidenţială, element decorativ

De cele mai multe ori garajul face parte din structura propriu-zisă a casei reprezentând astfel cel mai mare element decorativ al faţadei şi deci poate şi cel mai important.

Dintre toate tipurile de uşi de garaj, cele secţionale oferă cele mai adaptabile şi originale posibilitaţi. Acest lucru este posibil datorită panourile care, prin materialul utilizat, modelul ştanţat pe suprafaţa acestuia, textura suprafeţei, culoarea sau alte accesorii, fac din uşa de garaj secţională preferata arhitecţilor şi designerilor.

Modelul ştanţat pe suprafaţa panourilor cel mai frecvent întâlnit este cel cu linii orizontale sau cu casete. Poziţionarea liniilor sau al casetelor variază.

Usa sectionala model linii

Usa sectionala model linii

Usa sectionala model casetat

Suprafaţa exterioara a panourilor de uşi secţionale, mai exact foaia de tablă din oţel, poate avea anumite texturi şi poate fi vopsită în mai multe culori. Textura sau aspectul panourilor poate fi de trei feluri: netedă (tabla nu are niciun model), stuco (imită aspectul de tencuială) sau scoarţa de copac (imită fibra lemnului). În ceea ce priveşte culoarea sunt posibile două variante de vopsire: o singură culoare (alegerea codului de culoare este practic nelimitată) sau imitaţie lemn (fiind un procedeu de vopsire special, culorile sunt limitate, dintre cele mai frecvente fiind stejarul auriu, stejarul, nucul sau mahonul).

stuco

Imitatie scoarta de copac

neted

stejar auriu

stejar

nuc

mahon

Există şi alte elemente care pot adăuga originalitate unei uşi de garaj secţionale. Confecţionarea din lemn masiv permite o varietate mare de culori şi texturi dar şi modele originale. Ferestrele decorative aduc atât un plus de eleganţă cât şi o soluţie practică pentru iuminatul interior al garajului. Mai nou sunt folosite elemente decorative aplicate cum ar fi cele care imită balamalele sau şildurile vechi.

Usa sectionala cu ferestre

Usa sectionala din lemn

Usa sectionala din lemn cu ferestre

Usa sectionala lemn decorata

Uşile de garaj tip rulou sunt limitate, comparativ cu uşile de garaj secţionale, ca opţiuni decorative. Culorile pot varia, inclusiv câteva imitaţii de lemn, în funcţie de producător, iar ca elemente decorative este posibilă inserarea unor lamele cu ferestre sau gemuleţe.

Usa de garaj tip rulou

Usa rulou cu gemulete

Uşile neizolate termic, ditr-o singură foaie, au mai multe variante decorative în funcţie de producător, modelul obţinându-se relativ simplu prin ştanţarea foii de tabla.

Usa rabatabila model linii verticale

Usa rabatabila model casetat

Usa rabatabila model imitatii de lemn

Etichete: , ,

4 Comentarii to “Uşa de garaj rezidenţială, element decorativ”

 1. Butuc Veronica Says:

  Buna ziua,

  Va rog sa-mi spuneti cat costa o usa de garaj din lemn 232*227 cm si daca sunt izolate aceste tipuri de usi( cele doua modele din lemn) de pe site.

  Multumesc

  FARA DATE PERSONALE

 2. tinca Says:

  ma intereseaza o oferta de pret pentru poarta usa sectionala lemn decorata de 2,50*2.25cm

 3. Traian Stanescu Says:

  Buna ziua, sunt interest de o usa dubla de garaj, sectional dar din lemn (nu imitatie) si cu ceva decotratiuni (de discutat ulterior). Aveti asa ceva, chiar si la comanda? Va multumesc.

 4. Admin Says:

  Bună ziua,
  În această perioadă implementăm și acest model de panouri.
  Dacă nu aveți nevoie urgent de această ușă putem discuta în aproximativ 1 lună.

SOLICITA INFORMATII (pentru calculatii de pret va rugam sa folositi formularul de CONTACT)

Categorie: Design