Usi de garaj sectionale

Cum alegem usa sectionala industriala?

Spre deosebire de usa de garaj rezidentiala, care are o destinatie clar definita, usa sectionala industriala are o aplicatie mult mai vasta.Care sunt conditiile care impun diferite variante sau optiuni pentru usile sectionale industriale?

Frecventa de utlizare.

Usile sectionale industriale se pot proiectate pentru a raspunde unui numar relativ ridicat de actionari. O usa industriala „obisnuita” este proiectata pentru 25000 – 35000 de cicluri deschidere-inchidere pana cand arcurile de contrabalansare a greutatii ar trebui inlocuite. Pentru o utilizare fara probleme de minim 5 ani, aceasta ar insemna o medie de utilizare zilnica de cca 20 de actionari pentru arcuri proiectate la 35000 de cicluri. Daca insa, destinatia spatiului industrial necesita o utilizare mult mai intensa pentru usa sectionala, este imperios necesar sa solicitati o usa speciala la care arcurile sunt calculate pentru un numar mai mare de actionari, pana la 100000 de deschideri-inchideri, dar la care si alte componente pot fi speciale: role cu ax lung, role duble,

Tipul de deschidere in interior
Organizarea interioara a spatiului industrial este foarte importanta pentru modul de deschidere a usii si implicit a tipului de sistem de culisare ales. Utilizatorul spatiului trebuie sa aleaga tipul de culisare care il avntajeaza cel mai bine: sistem de ridicare standard orizontal, sistem partial vertical, sitem complet vertical sau sistem in panta acoperisului.

Alte situatii in care diferite accesorii optionale ale usilor sectionale sunt absolut necesare:

Spatii industriale care nu au usi de acces pietonal alaturat fac necesara inserarea unei usi pietonale incastrate in usa sectionala.

La depozitele cu rampe de egalizare este esentiala prezenta ferestrelor  incastrate pentru a putea vedea din interior fara a deschide nicio usa, la care dintre gurile de andocare se afla un camion.

Semafoarele pentru organizarea treficului pe caile de acces cu o singura bnda pe ambele sensuri, in special in situatiile in care mai lunga,  in panra/rampa sau cu vizibilitate redusa.

Actionarea usilor industriale poate fi manula cu lant sau automata. Actionarea manuala cu lant se preteaza in cazul usilor cu o frecventa de utilizare relativ redusa deoarece este mai lenta si poate fi obositoare mai ales in cazul usilor inalte. Daca insa usa industriala este utlizata frecvent sau este mare (peste 10 mp) este necesara instalarea unui motor industrial axial. Comanda acestuia se face cel mai frecvent de la un panou cu butoane iar optional pot fi adaugate alte sisteme de siguranta: bariera infrarosu, senzor de muchi in chderul inferior, semafoare. La alegerea tipului de actionare pentru usa industriala trebuie luat in calcul si faptul ca operatorul actionarii manuala cu lant va utiliza intotdeauna usa cu mai multa neglijenta decat motorul industrial ceea ce se traduce prin o durata de viata a produsului mai scazuta.

Sitemele de siguranta, dispozitivul de blocare a arcurilor incazul ruperii sufelor si cel de blocare a usii in cazul ruperii cablurilor sunt absolut necesare in cazul usilor industriale si intra in dotarea standard pentru mai toti furnizorii de usi sectionale industriale. Atentie insa la anumite firme care, pentru a obtine un pret „imbatabil”, fac rabat chiar si la aceste sistem de siguranta.

Care este insa si un pret bun pentru usi sectioanale industriale?

Pretul unei usi industriale sectionale este cel pe care il platim pentru toata durata de utilizare a produsului, atat pretul initail de achizitie cat si costul de intretinere pe o perioda rezonabila de utilizare de, sa spunem, 10 ani. Este ca si in cazul achitiilor de autoturisme un buget pe termen lung: cumparam o masina in functie de pretul „la oferta” dar si costul reviziilor, al pieselor de schimb sau al consumului.

De aceea este indicat sa solicitati la achizitia unei usi industriale si pretul dar si termenul de livrarea pentru cateva componente importante ale produsului: panouri care pot fi lovite accidental, arcuri care se uzeaza si se pot rupe, balamale si role de culisare, motoare sau compenente electronice.

Un sfat important este de a solicita consultanta unui specialist inca din faza de proiect dar si pe parcursul implemetarii acestui proiect.

Etichete: , , ,

SOLICITA INFORMATII (pentru calculatii de pret va rugam sa folositi formularul de CONTACT)

Categorie: Cum aleg usa de garaj