Usi de garaj sectionale

Cum citim fisa tehnica a automatizarilor de usi de garaj?

Preturile automatizarilor de usi de garaj si usi industriale difera in funtie de caracteristicele tehnice ale acestora. Pentru a putea intelege diferenta de pret, un client trebuie sa inteleaga ce ofera diferit aceste motoare din punct de vedere tehnic. In cele de mai jos am „tradus” pentru utilizatorul lipsit de experienta in aceasta zona tehnica cele mai generale si importante specificatii intalnite:

Volti (V). Tensiunea de alimentare la care se va conecta sistemul de automatizare, 230V sau 380V. Invariabil, alimentarea trifazata (380V) este destinata automatizarilor industriale pentru usi industriale. Pentru un garaj casnic va fi intotdeauna suficienta alimentarea electrica obisnuita, 220-230V.

Watti (W) Reprezinta consumul in functionare, valoarea cu care incarca factura de electricitate. Impropriu, acest consum de energie poate fi corelat cu puterea/marimea motorului propriu-zis dar este totusi un criteriu aproximativ.

Newton (N) Masoara puterea de actionare pe care o genereaza automatizarea in ansamblu asupra usii de garaj sau industriale. Este vorba de putearea de impingere sau de tragere a motoarelor cu sistem de sina culisare si nu al motoarelor axiale industriale. Cu cat aceasta valoare este mai mare, cu atat va avea o functionare mai indelungata, dar totodata si un pret mai ridicat.

Newton Metru (Nm) Este unitatea de masura pentru motoarele axiale industriale deoarece forta este exercitata asupra usii industriale prin rotirea axului cu arcuri de culisare. Aceasta valoare trebuie corelata pentru comparatie si cu viteza de rotatie, deoarece este posibil ca o putere mai mare sa insemne incelasi timp o viteza de deschidere/inchidere mai mica.

Decibeli (Db) Masoara nivelul de zgomot generat in timpul functionarii, cu cat aceasta caracteritica este mai mica cu atat este mai bine. Atentie deosebita trebuie avuta in situatia garajelor casnice integrate in constructie, eventual chiar sub dormitorul copilului. Valorile specificate pe produs sunt calculate in conditii de test si de aceea, in practica, este foarte important montajul facut corespunzator care nu produce zgomot suplimentar.

Milimetrimetri pe secunda (mm/s) Pentru motoarele cu sina de culisare pentru usa de garaj rezidentiala este importanta viteza de inchidere si deschidere. Trebuie sa aveti in vedere ca anumite motoare au posibilitatea de reglaj a acestei viteze iar pe de alta parte, pe capetele de cursa la inchidere si la deschidere exista o functie de decelerare (incetinirea vitezei de actionare pentru mai multa silentiozitate).

 Rotatii pe minut (rpm) Reprezinta viteza cu care motoul axial industrial roteste axul cu arcuri care ridica si coboara usa industriala. Aceasta valoare este relativa fata de viteza de actionare a usii propriu-zisa deoarece in ansamblu de actionare intervin si alte componente: rolele pentru cablu sunt diferita in functie de greutatea usii si tipul sistemului de culisare. Cum mentionam si mai sus, aceasta valoare este corelata cu puterea pe care motorul o genereaza in functionare.

Frecventa de utilizare (%). Aceasta poate fi exprimata procentual dar si valoric. Spre exemplu, o frecventa de utilizare de 15% se traduce prin 9 minute de functionare dintr-0 ora, ceea ce, daca avem o usa de garaj de dimensiune obisnuita care se actioneaza intr-un ciclu inchidere deschidere de 2 minute, inseamna maxim 4-5 actionari pe ora. Exprimarea valorica, de genul 10 actioari pe zi, este mai utila si mai potrivita pentru utilizator. Exprimarea acestei valori apartin in exclusivitate producatorilor de sisteme de automatizare in functie de tipul de testare al produselor pe care il fac.

Temperatura de lucru (+/- C) Reprezinta temperatura ambientala in care poate lucra sistemul de automatizare, in general intre -20 si +50, valori potrivite climei europene. Depasirea ocazionala a acestor temperaturi nu  inseamna neaparat ca motorul nu va functiona ci doar ca poate avea erori in fucntionare.

Etichete: , ,

Un comentariu to “Cum citim fisa tehnica a automatizarilor de usi de garaj?”

  1. lamba Says:

    doresc sa cumpar o usa de 6 m lungime cu 2,5 inaltime pentru garaj as dori un pret si ce modele aveti pe stoc va multumesc

SOLICITA INFORMATII (pentru calculatii de pret va rugam sa folositi formularul de CONTACT)

Categorie: Actionari