Usi de garaj sectionale

Alegerea automatizarii de usa de garaj sectionala. Principalele criterii.

Daca facem un calcul al proportiei de usi de garaj actionate cu telecomanda din numarul total de usi vandute, usa de garaj actionata cu telecomanda este regula iar usa de garaj actionata manual este exceptia. Acest lucru demonstreaza ca principalul beneficiu pe care ni-l aduce o usa de garaj este confortul deschiderii si inchiderii din telecomanda. Recomandarea noastra este intotdeauna de a proiecta o usa de garaj cu actionare automata chiar daca aceasta nu se monteaza odata cu usa in sine ci la o data ulterioara.

Cand ne propunem sa instalam o usa de garaj cu actionare automata avem de ales dintr-o varietate de motoare iar alegerea acestuia trebuie facuta intotdeauna in functie de usa de garaj si de conditiile de utilizare a acesteia:

Dimensiunea usii de garaj. Puterea motorului este strict legata de greutatea usii de garaj. Astfel, daca pentru o usa de garaj simpla (3,5 m x 2,5 m, pentru o singura masina) este suficient un motor de 450-600N, pentru o usa de garaj dubla (7.5 m x 3,5 m) este nevoie de motoare cu puteri de pana la 800-1000N. O supradimensionare a motorului nu poate dauna dar subdimensionare va duce la uzura prematura a acestuia si la o durata de viata, in consecinta, mai scurta. In legatura cu acest punct mai fac o atentionare: sistemul de contrabalansare a greutatii (arcurile) usi de garaj sectionale se relaxeaza in timp astefl ca greutatea sustinuta de motor creste si implicit apare o uzura prematura a intreguli sistem de automatizare. Verificati periodic functionarea manuala a usii de garaj!

Frecventa de utilizare. Pentru usile de garaj casnic, de una – doua masini, este intotdeauna suficient un motor simplu cu o frecventa de utilizare proiectata de pana la 20-30%, ceea ce se traduce printr-o utlizare de maxim 10-15 min dintr-0 ora. Cand vorbim insa de garaje comune de cladiri rezidentiale sau birouri avem de-a face cu un numar mare de utilizatori: de la 5-6 pana la 100 de utilizatori. In acest caz este necesar un sistem de automatizare special care sa reziste unui numar mai mare de actionari de pana la 60%, adica pana la 35 de minute de functionare pe ora. Pentru sistemele de automatizari pe care le oferim noi aflati mai multe aici si aici.

Viteza de actionare. Viteza de deschidere obisnuita pentru o actionare electrica de usa de garaj este 130-150 mm/s, ceea ca se traduce prin deschidrea/inchiderea unei usi de garaj obisbuite de 2200 mm inaltime, in 15-17 secunde. Pentru situatii speciale in care se doreste o deschidere mai rapida exista motoare special proiectate care pot deschide pana la 220 mm/s. Pentru garajele rezidentiale nu se justifica, de principiu,  o deschidere mai rapida insa, daca vorbim de zona industriala, sunt numeroase situatii cand viteze de actioanare trebuie sa fie mult mai mare. Solutia tehnica in acest caz este insa cu totul alte decat usile sectionale industriale.

Functii si accesorii suplimentare. Sistemul de automatizare pentru usi de garaj si usi industriale este compus in principal din motorul propriu zis si automatizare electronica. Automatizarea eletronica (denumita si unitate de comanda) poate fi simpla sau foarte complexa astfel incat valoarea acesteia in pretul intregului sistem de actionare sa fie mult mai mare decat motorul in sine. Cand alegeti automatizarea de usa de garaj trebuie sa platiti acea unitate de comanda care va ofera exact ceea ce aveti nevoie. Dintre optiunile unei automatizari de usi de garaj puteti alege:

  1. oprirea de urgenta in cazul intalnirii unui obstacol
  2. lumina de insotire temporizata
  3. actionare cu telecomanda sau posibilitatea actionarii cu telecomanda
  4. posibilitatea conectarii unui buton de actionare
  5. posibilitatea conectarii unei bariere infrarosu (fotocelule)
  6. inchidere automata temporizata
  7. posibilitate conectare semafor sau avertizor luminos
  8. posibilitate conectare senzor de muchie pentru oprire la intalnirea obstacolelor
  9. posibilitatea conectarii unor comenzi suplimentare (apelator GSM, tastatura cu cod, selector (buton) cu cheie, cititor de proximitate cu card)

 

 

 

Etichete: , ,

SOLICITA INFORMATII (pentru calculatii de pret va rugam sa folositi formularul de CONTACT)

Categorie: Actionari